e premte, 24 dhjetor 2010

Recet gatimi

clip_image0011 kile mish derri në copa të vogla
1 domate
1 qepë


300 gram djathë feta
verë
rigon
kripë
piper
2 koka hudhër



1.Ne një tas të thellë hedh mishi dhe verën derisa të mbuluhet mishi. Grijem hudhren dhe e shtojrm bashk me kripe dhe piper.
2.I leme ashtu për 2 orë.
3.Mbas dy oresh e kullojme deh e shplajm shume pak mishin.
4.INe një tigan të thellë hedhim mishin edhe qpen te copëtuar. E leme te skuqen nga indyrat dhe nga lengjet e tyre. Gjate skuqjes hedhim pak rigon.
5.Kur te jete kuqur hedhim domaten e grire edhe djathin e therrimuar.
6.Whereas mish kafe para tërheqjes pan nga të nxehtit, shtoni domate, të cilat ne fetë në kube, dhe fetë të cilat ne fshij butësisht dhe trazim.
7.Serviroume menjëherë sepse ata duhet të hahet të nxehtë.

Hahet e nxete!! Mund te shoqerohet me patate te kuqura!!!

Nuk ka komente: